Yeşil Mutabakatın Avrupa ve Türk şirketlerine etkisi

Hollanda Ticaret Derneği ev sahipliğinde, Yeşil Mutabakatın Avrupa ve Türk şirketleri üzerindeki etkilerini açıklamak üzere özel bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya, İspanya’dan Valensiya ve Türkiye’den Manisa kardeş şehirlerinin Ticaret Odası ve Belediyesi’nden üst düzey temsilciler katıldı. Ayrıca, Rotterdam da faliyet gösteren Holland Trade Center Istanbul kurumu adına Sayın Fred van der Weijde katılım sağlayarak konu hakkında detaylı bilgi verdi.

Dernek, Türkiye’den gelen ticari heyetlere ev sahipliği yaparak ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Bu sayede, şirketler hem rekabet güçlerini koruyabilecek hem de Avrupa’ya ihraç ettikleri ürünlerde yüksek CO2 vergilerini minimuma indirecek çözümler üretebileceklerdir.

Türk üreticilerin üretim süreçlerini Avrupa yasalarına uyumlu hale getirmeleri için uzmanlara yönlendirme yapılmakta ve onlara Yeşil Mutabakat’ın getirdiği değişikliklere uyum sağlamaları konusunda yol gösterilmektedir.